Stuur een bericht

of neem telefonisch contact op via 02/643.43.43

Overnameplanning en –bemiddeling

PROGENTIS stelt alles in het werk om te komen tot een succesvolle overdracht van uw onderneming, en dit zowel bij overdracht naar derden als interfamiliaal.

Wij adviseren en ondersteunen grote aandeelhouders en bedrijven bij de overname of verkoop van familiebedrijven. We staan hen bij op financieel, juridisch én fiscaal vlak.

Een eerste stap

In eerste instantie wenst PROGENTIS duidelijk te weten wat uw doelstellingen en verwachtingen zijn zodat we de transactie volgens een juiste methodiek kunnen aanvatten. Zo vergt een interfamiliale overdracht een heel andere aanpak dan wanneer derden de onderneming wensen over te nemen.

Vervolgens gaan wij over tot een diepgaande analyse en screening van de doelonderneming. Elementen die de overname kunnen vereenvoudigen of bemoeilijken worden gedetecteerd en optimalisaties gesuggereerd. Ook de waardebepaling maakt een essentieel deel uit van deze studie . 

Op basis van deze analyse wordt een overnameplan opgesteld, waarin de verschillende stappen die moeten ondernomen worden om de overdracht zo succesvol mogelijk te maken opgenomen zijn. PROGENTIS helpt u ook bij de opmaak en de ondertekening van de geheimhoudingsovereenkomst, bij het voeren van de onderhandelingsgesprekken, bij de due diligence, bij de redactie en de controle van alle juridische documenten en bij de afwikkeling van de financiële transactie. 

Begeleiding bij het gehele proces

U krijgt van ons een professionele en transparante totaalbegeleiding, en de garantie van een heel sterk persoonlijk engagement. Wij stellen alles in het werk opdat de kans op een succesvolle overdracht gemaximaliseerd wordt. 

Een bedrijf overlaten is immers iets wat de meeste familiale ondernemingen slechts één keer in hun leven doen. Professionele begeleiding is daarom zeker geen overbodige luxe. 

Hoe kunnen we u helpen?