Stuur een bericht

of neem telefonisch contact op via 02/643.43.43

Philippe Jacob

Academisch

In 1972 behaalt Philippe Jacob zijn diploma van burgerlijk ingenieur in de bouwkunde aan de Université Libre de Bruxelles (ULB).

Tijdens academiejaar 1972-73 volgt hij lessen over operationeel onderzoek aan het Institut de Statistique en zetelt als vertegenwoordiger van de studenten in de Raad van Bestuur van de universiteit.

Hij spreekt vlot Frans, Nederlands, Engels en Spaans.

Professioneel

Na zijn afstuderen gaat Philippe Jacob aan de slag bij de onderneming Sobemap in Brussel als onderzoeksingenieur. Hij zal er van 1973 tot 1976 blijven.

Vervolgens gaat hij werken voor de onderneming Baggerwerken Decloedt als werfingenieur. In het begin oefent Philippe Jacob verschillende functies uit binnen dit bedrijf: werfingenieur in Zeebrugge, internationaal onderzoeksingenieur (Egypte, Marokko, de Caraïben, enz.) maar ook Resident Engineer in Venezuela en adjunct van de werfdirecteur in Mexico.

Bij zijn terugkeer naar België gaat hij aan de slag als werfdirecteur tot in 1988 en als Area Manager voor de groep Decloedt tot in 1991. Hij werkt mee aan de fusie van de ondernemingen Decloedt en Dredging International tot de groep DEME, gelegen te Antwerpen. Hij blijft Area Manager voor de groep DEME tot in 2004, wanneer hij verantwoordelijk wordt voor de commerciële activiteiten en de financiële resultaten voor verschillende baggerwerven wereldwijd (Marokko, Spanje, Portugal en Latijns-Amerika) en dat tot in 2014.

Hij vervoegt Progentis om zijn diepgaande expertise en zijn ervaring als intern financieel consultant nuttig te kunnen inzetten.

Familiaal

Philippe Jacob is afkomstig van Brussel, getrouwd en vader van 2 kinderen.

Terugkeren naar overzicht

Afspraak maken